Menu

Värme Industri Sanitet - med närhet till våra kunder

Vi erbjuder installation och tjänster inom Värme & Sanitet, Ventilation, Kyla, Serviceavtal, Energiutredningar med mera. Du som kund kan tryggt förlita dig på vår kunskap, bredden i vårt utbud samt vår tillgänglighet, flexibilitet och pålitlighet. Vi engagerar oss för att hitta de smartaste och mest pålitliga lösningarna för era behov!

”Med närhet till våra kunder” är ett yttryck med flera innebörder. Firman är strategiskt belägen i Kävlinge vilket ger oss ett bra geografiskt utgångläge med närhet till kunder i Lundabygden, Malmö, Landskrona, Helsingborg samt närliggande områden. Sedan 1992 har vi servat nöjda kunder i hela Skåne. Men framförallt innebär yttrycket att vi jobbar i nära relation med våra kunder. Vår organisation är enkel, våra montörer och arbetsledare erbjuder en god kommunikation - både internt, men viktigast av allt - med dig som kund. För oss är det naturligt att lära känna kunden och dennes behov.

Idag är vi ca 35 st medarbetare. Vi som arbetar på VIS jobbar med ett gemensamt ledord: Engagemang! Att vi alla är engagerade, från montör till administratör, från första kontakt till leverans, hjälper oss att utföra arbeten av högsta kvalitet, vara flexibla samt ha en nära relationer och god kommunikation med dig som beställare. Därför kan vi lättare hålla vad vi lovar – och vi lovar att du inte kan hitta en bättre samarbetspartner!

Hur kan vi hjälpa er?

Aktuellt

Ni träffar oss ofta på mässor och vid andra aktiviteter. Inte minst brukar vi ha öppet hus i vår utställning på Floravägen i Kävlinge varje år. Kom förbi för fri energirådgivning och titta på det senaste inom värmepumpar, pelletspannor, gaspannor, solenergi mm.

 • Inga event eller mässor just nu
  För närvarande har vi inga planerade event eller mässor. Men ni är alltid välkomna att besöka oss och vår utställning på Floravägen 48 i Kävlinge.

Behörigheter och Certifikat

Textbox Section

Certifikat: Säker vatten, Auktoriserad VVS-installatör

Utfärdat av: VVS-Företagen, Auktorisationsnr. 53402

Behörighet: Auktoriserad VVS-installatör enligt branschregler.

Certifikat: Våtrumsbehörig

Utfärdat av: Byggkeramikrådet

Behörighet: Våtrumsbehörig branschregler.

 

Certifikat: SVEP-certifierad värmepumpinstallatör

Utfärdat av: Svenska Kyl & Värmepumpföreningen

Certifikat: Auktoriserat Gasinstallationsföretag

Utfärdat av: Energigas Sverige Auktorisationsnr. 0004.

Behörighet: EU-typgodkända spisar och restaurangapparater för matlagning, EU-typgodkända gasappareter med maximal effekt 100 kW, EU-typgodkända gasappareter med effekt över 100 kW,
Ej EU-typgodkända gasapparater.

 

Certifikat: Swedac Ackreditering

Utfärdat av: SWEDAC, Registreringsnummer 6321

Behörighet: Ackrediterat kontrollorgan typ C

Ackrediterat: För trycksättning med gas

Certifikat: Certifierad för kylarbeten, Kategori I

Utfärdat av: INCERT, Auktorisationsnr. C0458

Behörighet: Kategori I - Ingrepp för alla fyllnadsmängder, Företagscertifikat för kylarbeten enligt kommissionens förordning EU nr 303/2008 av den 2 april 2008 och enligt Köldmedieförordningen SFS 2007:846 med ändring SFS 2009:908

 

Historik

Joakim Olsson startade Värme Industri Sanitet efter att under ett antal år ha arbetat som anställd på ett annat företag i branschen. Till en början drev han sitt nya företag från föräldrarnas källare, men allt eftersom företaget växte blev det svårt att få plats och verksamheten flyttades först till garaget och så småningom till lokaler i Kävlinge.


1998 ombildades företaget till ett aktiebolag med Joakim som ensam ägare. Året därpå var det dags för ännu en flytt. En gammal nergången firma i Kävlinge renoverades och byggdes om så att man fick lager, garage och en butik.


2002 blev VIS utsett till Årets företag i Kävlinge kommun. Motivationen var att Joakim är: ”en sann entreprenör som på ett kreativt och engagerat sätt leder och utvecklar sitt företag. Med stor närhet till sina kunder och stark servicekänsla har han byggt upp en stor växande kundkrets.” 


Gasellföretag
Värme Industri Sanitet blev ett av Sveriges gasellföretag 2006 och 2007. Företaget är alltså ett av de snabbast växande företagen i Sverige och har levt upp till följande hårda kriterier:

 • har offentliggjort minst fyra årsredovisningar.
 • har en omsättning som överstiger 10 Mkr.
 • har minst 10 anställda.
 • har de senaste tre åren kontinuerligt ökat omsättningen.
 • har under samma period minst fyrdubblat sin omsättning.
 • har ett samlat rörelseresultat för de fyra räknespåren som är positivt.
 • har i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.
 • har sunda finanser.

Företaget har kontinuerligt expanderat och behovet av större utrymme har de senaste åren ständigt gjort sig påmint. Under 2014 tecknades därför ett hyreskontrakt med kommunen och vi tog över grannlokalen om ca 900 kvm vilken har renoverats och huserar idag reception, kontor, konferensrum, personalutrymme, lager och utställningsyta. Hit välkomnar vi med glädje alla våra kunder, stora som små, och samarbetspartners.

Välkommen förbi på en kopp kaffe och för att diskutera ert projekt!

Top